HTML

Hazaárulók

Mindenről ők tehetnek!

Friss topikok

  • tesz-vesz: - mit akarsz mondani? azt nem fogom elárulni (2011.11.08. 14:43) Hülye ez a magyar?

Címkék

de (1) dolgozik (1) fejlődik (1) hülye (1) magyar (1) nem (1) sehova (1) Címkefelhő

Archívum

2011.11.06. 21:14 Úgy van! Monnyon le!

Hülye ez a magyar?

Címkék: nem magyar hülye de dolgozik fejlődik sehova

Hirtelen felindulásból írok most. Ebből kifolyólag nem fogom előre átgondolni mondandóm felépítését, fogalmazásom helyességét. Lehet, hogy megsértek egy pár embert, lehet, hogy csak én látom rosszul és éretlen fejjel a dolgokat, de az is lehet, hogy csak magamat mentegetem itt a felelősség alól.

Olvasgatok blogokat. Hallgatok véleményeket. Nézek Tv-t. Nem vagyok biztos benne, hogy épeszű gondolat lenne olyat állítani, hogy a politikusok normális emberek. De mégis meg kell őket védenem, mert senki sem teszi meg helyettem. Csak a pártharcosok. Pontosítok: most a hülye választópolgárt fogom egy kicsit orrbaveregetni.

Felmegyek egy internetes hírportálra, vagy egy blogra. Elolvasom a cikket és már türelmetlenül ugrok is a kommentekhez, ahol az első hozzászólás mi is lehetne más: "Abszurdisztán, ez az ország egy vicc". Felnőtt, sok esetben nyugdíjas, elvileg értelmes, értelmiségi ember egy aluliskolázott kőműves helyesírásával szidja a kormányt a legapróbb kis dolgoktól kezdve a legnagyobb beruházásokig. Legyen az bármi, egy kósza(vagy Kósa) nyilatkozat, egy új törvény vagy egy jövőbeli elképzelés az nem lehet jó, az nem segíthet az embereken, az csak és kizárólag a nyomorba taszíthatja őket, az országot és nem marad más, csak por és hamu. Hiába hoznak egy értelmes rendeletet, hiába segítenek egy bizonyos rétegen, az a kommentelőnek nem jó, mert őrajta nem segített, ő nem járt jobban, mint a tehetősebb ember, aki biztosan csak lopta, összeharácsolta a vagyonát. Mert ez így megy ugye, aki gazdag, az lop. Aki meg dolgozik az szegény és csak kapcsolatokkal léphetne feljebb. Még véletlenül sem tanulással, kitartással. Az mindegy hogy a gazdag milyen ember, csak neki is legyen rossz, ha már nekem is az. Teljesen hidegen hagy, hogy honnan csak nekem küldjenek pénzt, különben rájuk olvasom az átkot, hogy ilyen rossz még sose volt.

Mert persze ilyen rossz tényleg nem is volt sose, mint most, a jelenlegi kormány idején. Írhattam volna ezt a mondatot 97-ben is, de akár 2023-ban is, mert akkor is az eddigi legrosszabb lenne. Senkit nem érdekelnek a múltbéli tömeggyilkosságok, a milliók megkínzása, az egymást nyomorba döntő, piszkos, műveletlen emberek. Csak most itt van a gond, amikor mindenki a szerelemről és szeretetről papol, ahol az állam akkor is eltart, ha nem csinálsz semmit, ahol már az állatoknak is jogaik vannak, ahol nem kell úgy kezdened a napod, hogy elmész vízért a faluba, ahol bátran kimondhatod a véleményed, mert senki nem fog elvinni érte. Sorolhatnám még, de minek? Egyszerűen azt gondolom, hogy a világ egyre jobb lesz. Egyénileg talán szar az életed, de ha az egészet nézed akkor...

Egy kicsit elkalandoztam. De én is szeretnék már egy kicsit okoskodni, mint annyian itt a környezetemben. Akik sokkal jobban tudják azokat a dolgokat, amelyeket valakik évekig tanultak vagy tapasztaltak. Hiába csinálsz valamit hozzáértőként, valakik úgyis megmondják neked, hogy hogyan kellett volna. Mert ők jobban tudják, ők értenek hozzá, a közgazdászok meg menjenek az anyjukba, mert csak kotnyeles banda, akik amúgy sem dolgoztak még soha életükben, így nem is igazi emberek. Ugyanúgy, ahogy a bankárok sem azok. Ők is csak ahhoz értenek ugye, hogy kizsákmányolják a rendes, becsületes állampolgárokat, akik esztelenül felveszik a devizahitelt, elverik autóra egyedüli használatra, aztán meg sírnak, ha vissza is kell azt fizetni. Az autót persze eladják, az csak addig volt jó, amíg ők voltak az élet császárai a Hungária körúton(szlovák rendszámmal persze), túlterhelve az utakat és így jogosan szidva a Demszkyt, hogy miért nem javította ki a kátyús utat. Az emberek meg már meg vannak törve, egyesek szerint. Lehajtott fejjel járnak az utcán, beletörődve sorsukba. Akkor úgy néz ki csak én lakok olyan helyen, ahol sok a boldog ember az utcán.

Bezzeg az én időmben. Akkor nem ez ment kisunokám. Akkor még becsületes emberek voltak, meg volt mindenkinek munkahelye. Az emberek boldogok voltak, mert nem kellett félniük, hogy az egyik pillanatról a másikra hajléktalanok lesznek.

-De Nagypapa, és a háborúk, a forradalmak, a besúgók, a tömeggyilkosok, a királyi sarcok, az embertelen kínzások?

-Kuss legyen kisunokám!

Komolyan, itt a 21. században, ennyi év után még mindig azon sírsz, hogy vannak tisztességtelen emberek? Ez neked még új? Költözz el a fejlett nyugati országokba, ott biztos nincs ilyen! Aztán majd hazajárva meséld el nekünk, tudatlan balkáni parasztoknak, hogy mi miért nem vagyunk európaiak! Mert nem eresztünk magunkra egy valag bevándorlót? Vagy nem hurcoltuk már eleve be őket rabszolgaként a középkorban? Nem vertük széjjel és nem gyarmatosítottuk végig Afrikát és Ázsiát? Nem szedjük össze a kutyaszart? Vagy miért? Meséld el kérlek, ó nagyságos európai, akinek semmi gondja a szegénységgel!

Hol is folytassam? Hogy mondod kisfiam? Ne inkább ne mondd, most nem érek rá, menj szépen játszani! Jajj! Az én gyerekem is drogos lett, nem tanul, verekszik az iskolában! Vajon miért? Most mire fogjam ezt? A videójátékra, vagy a társadalomra? Megvan: a politikusra fogom, mert csak az lesz a legjobb. Mert ő ahelyett, hogy milliárdokat ölt volna bele a már kezdetektől elcseszett oktatásba, inkább a saját zsebét tömte. Monnyon le! Nem kell nekünk autópálya, nem kell nekünk parlament díszkivilágítás, nekünk pénz kell! És még több! Még akkor is, ha semmit nem tettünk érte! Ti meg dögöljetek meg, ha egy kis hibát is mertek véteni! Persze majd újra megszavazlak, ha nagyokat ígérsz nekem, és utána felakasztanálak, ha nem tartod be. Nekem ne gyere itt azzal, hogy kamatláb, meg koalíció, ezeket a szavakat én leszarom. Nekem azt mondjad, hogy lesz pénz, vagy nem lesz pénz!? Mert ha nem lesz, akkor bukovári! Az mindegy, hogy miért nincsen, a tömeg velem van, nekem nem is kell átgondolnom az okokat. Megteszi helyettem a média! Én csak egyféle tévét nézek, mert a többi az hazudik! Én az interneten olvasok blogokat, mert azok mind alternatív szakértői véleményeket mutatnak be és nem hazudnak, mint a nyomtatott lapok! Itt csak a színtiszta igazság hangzik el! A többit meg se hallgatjuk!

Aki meg politikus, az meg csak a saját zsebét tömi. Én is szeretnék politikus lenni. Talán ott rendes, irigység nélküli emberekkel is találkoznék...De nem találkozhatok, mert ott csak sunyi alakok vannak, akiket az motivál, hogy minél jobban tönkre tegyék az országot. Pénteken meg fizuemelés nap van. Aztán megint szőjük a nyomorba döntő terveket. Ez így megy, ezt biztosan tudom, mert a permetezős Gyuri mondta nekem, ő meg aztán sokat dolgozott a répaföldön, és ezáltal tud egyet s mást. Ja meg mondta a tévé is, hogy a drágul a benzin. Az engem nem érdekel, hogy három év múlva csökkeni fog, csak most ne legyen olyan drága, mert akkor nem tudok furikázni. Mindegy is, megyek vissza henyél... izé, dolgozni a büdös kizsákmányoló Tesco-ba, aztán majd ha kiraknak, megyek tüntetni, hogy nincs munka! A büdös multi elvette!

Csak azt nem tudom, hogy ha a gyerekeim ebbe nőnek fel, belőlük vajon mi lesz? Ha nekik már eleve szarból kell várat építeniük? Tudod, azok a mai fiatalok, akiknek csak a pia meg a szex. Mert én tudom ám, én láttam mindet egytől egyig! Én nem ilyen voltam ám, én a minta voltam a mókusörsön! Én soha soha semmi rosszat, azt csak te! Hogy én is? Ugyanmár!

Egyetlen dolog nyugtat: ez nem csak magyar sajátosság, mint annyi dolog, amire ráfogják, hogy az tipikusan magyar. A pesszimizmus, az magyar. Petőfi is magyar volt, lehet vele példálózni! Hogy ő mekkora magyar volt. És akkor én nem? Én már csak egy kis senki lehetek, mert ők akkor.... ÁÁÁÁ minek koptatom itt a virtuális billentyűzetet?

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hazaarulok.blog.hu/api/trackback/id/tr243350897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz = házmesterek pártja 2011.11.07. 09:19:13

Hát öcsém... beleolvasva a fenti okádékba, apád is jobban tette volna, ha költ még gumira...

fidesz = házmesterek pártja 2011.11.07. 09:20:12

Hogy konkrét legyek, eddig olvastam:

"Felnőtt, sok esetben nyugdíjas, elvileg értelmes, értelmiségi ember egy aluliskolázott kőműves helyesírásával szidja a kormányt a legapróbb kis dolgoktól kezdve a legnagyobb beruházásokig. Legyen az bármi, egy kósza(vagy Kósa) nyilatkozat, egy új törvény vagy egy jövőbeli elképzelés az nem lehet jó, az nem segíthet az embereken, az csak és kizárólag a nyomorba taszíthatja őket, az országot és nem marad más, csak por és hamu. Hiába hoznak egy értelmes rendeletet, hiába segítenek egy bizonyos rétegen, az a kommentelőnek nem jó, mert őrajta nem segített, ő nem járt jobban, mint a tehetősebb ember, aki biztosan csak lopta, összeharácsolta a vagyonát."

Leonard Zelig 2011.11.07. 09:28:11

Védjed a politikusokat, hátha leesik egy kis konc.

stabiloboss 2011.11.07. 10:07:20

Először is RESPECT!
Nagyon örülök, hogy valaki szépen összefoglalta ezeket a dolgokat.

Habár külföldön élek a "jól megmondom nektek mi kellene" részt nem vettem magamra, mert én pontosan ezt az egyet szoktam mondani: az össznépi panaszkodásról és pesszimizmusról kellene leszokni, és meglátnánk, hogy nagyon is sok minden rendben van.

Csak igazolni tudom: megfeszülő munkával, szorgalommal és kitartással Magyarországon is szépen boldogultam. Amiért váltottam, az csak a környezetem állandó panaszkodása volt.

Mégegyszer respect a gondolatmenetért!

Mercel 2011.11.07. 11:46:20

Hello!

Ez így ebben a formában féligazság - kiforgatva.
Pontosan olyan céltalan acsarkodás, mint ami a szerzőt felhergelte.
Nem célom úgy általában sem a blogokat, sem a kommentelőket megvédeni, de azért azt észre kéne venni, hogy nem tündérországban élünk.

Azt is, hogy igen, gyakorlatilag minden egyes politikai ciklussal egyre nagyobb szart etetnek velünk. Nem? De.
A jónép meg olyan, hogy ezt megcsámcsogja, mindenki a saját eszközeivel, a saját szintjén, a saját szókincsével.
Azzal valamilyen szinten egyetértek, hogy ez bizonyos nézőpontból nézve a világ végül is egyre jobb lesz, de az emberek már csak olyanok, hogy leginkább a saját kis tyúkszaros életük érdekli őket.

"Frigyes"

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.07. 12:48:11

tokeletesen egyetertek..

gondolkodni is lusta messiasvarok elnek itt, kibaszott nagy arccal a semmire. valami erosen aporodott szagu tortenelmi buszkeseggel, ami gyakorlatilag 1100 ev megszallas es 550 evnyi folyamatos csatabuktat jelent, semmi mast.
csak a segget valtogattuk az arcunk folott, hol vatikanira, hol torokre, hol muszkara, hol nemetre, hol osztrakra...

kozben ha valami jo tortenik, addig csurik csavarjak bakker, amig szarul nem erezhetik magukat tole (egy normalis, epkezlab, intelligens nemzet eseteben trianon a fuggetlenseg napja lenne, faszarcuak...)

ugy csinalnak, mintha a politikusokat valami ufo kurta volna ide egy holdtalan sotet ejjen, es nem mi magunk valasztottuk volna oket magunk kozul, mint LEGJOBBJAINKAT!

mekkora szarkupac ez, ha ezek a legjobbak?:-DDDDD

meszi 2011.11.07. 13:35:32

aztakurva, ez milyen modoros lett, Tibinek biztos hízik a mája :D

Chicano 2011.11.07. 14:42:47

Tény hogy a fórumok tele vannak ezekkel a rossz helyesírással mindent nagybetűvel író, mondat után sok írásjelet használó trollokkal. (Ezekről azok a tucat-idióták jutnak eszembe akik úgy járnak tüntetésre hogy telepakolják magukat transzparensekkel amit jó sűrűn teleírnak a hagymázas ostobaságaikkal.) Hiába, olcsó az internet és ők ráérnek. Sajnos minden értelmes beszélgetést szétkúrnak, jóérzésű ember (pártállástól függetlenül) nem ír be olyan helyre ahol ezek megjelennek. Márpedig ami kikerül az Index címlapra ott megjelennek.

jolaca 2011.11.07. 15:16:01

Ez szép hosszú volt...
Gratulálok a stílusodért; helyesírás átlagos, bár annak mentél neki az elején. De így sem rossz.
Mi több: Neked jó. Ha minden gondolatod őszinte volt. Számodra a jövő elkezdődött.

Én magamon csodálkozom. Annyira fásult lettem a közelmúlt magyar csodáitól, hogy már dühöt sem érzek. És szédülök, ha látom magam előtt a semmibe vesző, meredek lejtőt.

baaz 2011.11.07. 18:57:14

ez tetszett, igazad is van, de a politikusaink akkor is egy fosadék debil banda, aki nem képes semmi jövőbemutató dolgot megcsinálni

RealMan 2011.11.07. 19:54:11

Mit is mondhatnák? Ha lett volna számítógép Kádár korában és persze lehetett volna így billentyűzni, vajon mennyien végeztük volna "gázkamrában". Így csak a Cola-s autó vitte be az embereket minden március 15-én és osztották a pofonokat.

Nem tudom miért nem lehet észrevenni azt ami van, vagy már a szálkától nem látjuk az erdőt? Kurva nagy szar van, amit a Fidesz már híg trágyalével dúsított. Az, hogy az emberek már dühükben is írogatnak, olykor nem túl szép helyesírással, attól még az igazság az igazság!

Ne szépítsük meg annyira a jelenlegi helyzetet és jövünk a múlt kegyetlenkedéseivel. Igen volt régen is szar, csak azt más szarta. Most van egy elhúzódó hasmenése a magyar poltikának és nincs rá 20 éve már szer, hogy megszüntesse.

Én a magam részéről életem 56 éve alatt az utolsó 10 évet tartom a legszarabbnak, nem azért mert szar, hanem mert szar emberek mondják meg, hogy én mit tartsak annak.

Leszarom még a szart is. Igen megyünk külföldre és igen jól fogjuk magunkat kint érezni. Hiszen a magyarnak vannak ilyen vissza-visszatérő eseményei, amikor csak úgy meglódul és elmegy és akkor akik maradnak szarabb helyzetben várják a jövőt, mint azok akik elmentek.

Így van. Imádom a Bajor-Alpokat!

RealMan 2011.11.07. 19:54:58

A billentyűhibákért meg sorry....mit is mondhatnék?

SoulMiner 2011.11.08. 01:24:00

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Kérlek írd meg hol laksz, egy ilyen komment után szeretnélek agyon verni. Köszi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.11.08. 14:43:36

- mit akarsz mondani?

azt nem fogom elárulni
süti beállítások módosítása